Stylomierz - ze stylem na Ty!

Zaloguj się jeżeli posiadasz konto | Nie masz u nas konta? Zarejstruj się | Pomoc

Witaj, właśnie odkryłaś najlepszą stronę świata mody.

Załóż konto

Sprawdź, czy Twoi znajomi już tu są i sama zacznij zabawę.

Nie czekaj dłużej - dołącz do grona najlepszych stylistek.

Kreuj style, walcz, doradzaj, oceniaj, wygrywaj konkursy, pisz artykuły, plotkuj w klubach, poznawaj ludzi i zdobywaj kolejne rangi popularności.

Chcesz wiedzieć więcej? Kliknij tutaj.

Jesteś w: Forum / pomoc / Aparat na zęby !

Temat: Aparat na zęby !

janna-xd janna_xd Napisz PW 25/01/2011 16:37 janna_xd napisał/-a:

Siema Laski ;D ; * . Do tych które noszą stały aparat na zęby mam kilka pytań ;) . 1. Jaki macie typ aparatu i ile kosztował? 2. Ile juz go nosicie, a ile Wam zostało? 3. Co odczuwacie ? xdd tzn. czy bolą Was zęby itp... 4. W JAKI SPOSÓB ZOSTAŁ ON WAM ZAŁOŻONY ? to najważniejsze pytanie.. ponieważ kompletnie nie mam pojęcia w jaki sposób jest zakładany . zaznaczcie w odpowiedzi czy to boli itp.

Z GÓRY WIEEELKIE DZIĘKI ! :* .

cheery cheery Napisz PW 25/01/2011 17:03 cheery napisał/-a:
  1. Ja mam metalowe zamki In-ovation. Płaciłam 5000zł za górę i dół, razem z wizytami itd. 2. Noszę od grudnia 2009r., zostało mi niecałe pół roku. 3. Po założeniu zęby bolą przez ok. 2 tygodnie i można jeść tylko jogurty, zupy itp. mogą Cię też boleć po wymianie drutów. 4. Na początku ortodonta wsadzi ci coś do buzi, nie wiem jak to się nazywa, potem wyczyści ci zęby taką specjalną szczoteczką, zaznaczy gdzie ma przykleić zamki i potem zacznie przyklejać. Samo zakładanie nie boli, dopiero później zaczynasz odczuwać ból, jak zęby zaczynają się przesuwać :]
cheery cheery Napisz PW 25/01/2011 17:04 cheery napisał/-a:

aa to co wsadza do buzi to coś takiego, że ten klej na który Ci przykleja zamki nie będzie Ci szczypał jamy ustnej :]

janna-xd janna_xd Napisz PW 25/01/2011 17:20 janna_xd napisał/-a:

ale np. czy te druciki są jakoś między zębami , czy jak xd ?

likecola likecola Napisz PW 25/01/2011 17:32 likecola napisał/-a:
  1. Ja miałam ruchomy to płaciłam za aparat 500 zł (tylko za górę) 2. Nosiłam go z 3 lata 3. Jak zakładałam to przez chwilę bolały zęby i przy ściąganiu 4. "przykleiła" mi do podniebienia taką jakby plastelinę żeby zrobić odlew czy jakoś tak. Ja go nosiłam tylko w nocy i strasznie trudno się z nim mówi

Zależy tez jaki masz mieć ten aparat

mongolia mongolia Napisz PW 25/01/2011 17:47 mongolia napisał/-a:

No właśnie tez jestem ciekawa tych wszystkich odpowiedzi ; D , bo niedługo tez mnie to czeka i trochę się boje jak to będzie wyglądać (to zakładanie go ) .

janna-xd janna_xd Napisz PW 25/01/2011 17:56 janna_xd napisał/-a:

licecola - pytałam tylko o aparat stały ... ;p .

noo ja się boję .. bo czytałam gdzieś w necie, że jedna dziewczyna musiała najpierw usunąć dwa zęby .. ;/

likecola likecola Napisz PW 25/01/2011 18:52 likecola napisał/-a:

Janna - sorry , ale nie kontaktuje dzisiaj ;p

ona-19 ona_19 Napisz PW 25/01/2011 22:08 ona_19 napisał/-a:

Ja miałąm taki na wyciąganie i przyznam że go nie nosiłam. Zapłaciłam 500zł i teraz żałuję,ze go nie nosiłam bo mama nie chce dać na drugi a tamten już za mały ..

janna-xd janna_xd Napisz PW 26/01/2011 13:01 janna_xd napisał/-a:

licecol - spokoojnie ;dd . haha :* . noo a ja nosiłam najpierw a potem mi się odwidziałoo ;pp . i teraz mam jak mam ;/ .

janna-xd janna_xd Napisz PW 26/01/2011 13:16 janna_xd napisał/-a:

licecola* ; *

mongolia mongolia Napisz PW 26/01/2011 13:55 mongolia napisał/-a:

janna - tak , to możliwe że będziesz musiała usuwać jakieś zęby na aparat , ale nie koniecznie .

Dołącz do nas: Facebook / Blip / Twitter / Pinger / Flaker

Copyright © Butik on-line. Wszelkie prawa zastrzeżone.